top of page
106.jpg

Expertise

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Jouw loopbaan leest als een verhaal! 
Met hoofdstukken die gaan over periodes in jouw loopbaan. Een verhaal met een solide basis, een start omdat wellicht jouw ouders vonden dat dit de goede richting voor je was, of omdat je broer of zus ook die opleiding volgde. Een verhaal met boeiende passages waarin jij het naar je zin hebt, fluitend naar het werk gaat en met een hoofdstuk waarin je dacht: “Is dit het nu”? Je volgt een opleiding, krijgt weer nieuwe energie en toch blijft het kriebelen.

In alle fases van je loopbaan zijn er van die momenten waarop je twijfelt over je talenten, heb je vraagtekens bij je werkplezier of ervaar je spanning op de balans tussen je werk- en privéleven. Mogelijk ga je nog wel met plezier naar je werk en tegelijkertijd merk je dat je wilt werken aan een volgende stap. 

Op die momenten zijn wij er. Onze loopbaancoaches denken mee, geven inzichten en reiken handvaten aan. We draaien de rollen om, niet jouw werkgever bepaalt, maar jij bepaalt het verloop van jouw loopbaan. Zodat je verder wilt, verder kunt en verder gaat, voor een sterk loopbaanverhaal. 

En moet het roer altijd radicaal om? Welnee, ook met kleine aanpassingen in je huidige baan of door het gesprek aan te gaan met je leidinggevende kan je een hernieuwd perspectief krijgen op je werk.

 

Ontslagen? Wat nu?

Of je bent ontslagen of dit staat je te gebeuren in de nabije toekomst. Vervelend wanneer iemand anders dat besluit voor je genomen heeft. Je leven staat op z’n kop, wat overkomt je? Of je hebt er zelf voor gekozen om een andere baan te gaan zoeken. Misschien heb je je baan al opgezegd, terwijl je nog geen nieuwe baan gevonden hebt.

Welkom in onze wondere wereld, de wondere wereld van de arbeidsmarkt, de wereld die nu voor een tijdje ook jouw wereld gaat zijn. Een wereld met tal van mogelijkheden, mogelijkheden waar jij misschien nu nog geen weet van hebt. Voor al die situaties hebben wij een compact en concreet loopbaantraject ontworpen dat jou helpt bij het vinden van die nieuwe baan, die baan die bij jou past. 

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

“Je kan pas leider zijn als je ook leerling kan zijn”

 

Soms ben je als leider meer lid dan leider van je team, je spart, denkt en doet mee en bent “op ooghoogte” continue in gesprek.

Soms vraagt de inhoud om een besluitvaardige leider. Je collega’s sparren, denken en doen mee, er zijn meningen en suggesties. Vaak wordt er dan naar jou, als leider, gekeken om een besluit te nemen. 

 

Prettig als je dan ook nog een “luie leider” kan zijn, je hangt wat achterover, je activeert collega’s om zelf met oplossingen te komen, je stimuleert, activeert, verleidt en daagt hen uit zich te ontwikkelen. Voor een lekkere leercurve. En bovenal geef je vertrouwen. Heel veel vertrouwen.

Je zorgt als leider voor goed teamwerk met een visie, een missie, een gemeenschappelijk doel en een heldere strategie. Het klinkt allemaal zo simpel en toch blijkt het in de praktijk vaak lastiger te zijn.

 

Veel aandacht gaat er in onze leiderschapsprogramma’s dan ook uit naar jouw persoonlijke leiderschapsstijl en het ontwikkelen van stijlflexibiliteit, zodat je in iedere situatie passend leiderschap kan tonen. Werken vanuit de visie en (zinnig) vergaderen, doelen en besluiten zijn onderwerpen die altijd aan de orde komen. Ook is er ruim aandacht voor gespreksvaardigheden en “lui leiderschap”. We experimenteren met wat wel en niet werkt, we leren persoonlijk en ook collectief van en met elkaar. En vooral combineren we leren en lol, want dat werkt zo lekker.

 

Onze leiderschapsprogramma’s worden altijd op maat gemaakt, in co creatie met jou als opdrachtgever en met de deelnemers, zo nemen deelnemers meteen eigenaarschap voor hun leiderschapsontwikkeling. Voor een aanpak die echt aansluit op jou (gewenste) praktijk.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Ben je een leider of lid van een team waar ruimte is voor groei?

 

Wil je werken met je team vanuit een zeer heldere visie aan de strategische onderwerpen en staat jullie onderlinge samenwerking dit in de weg?

Wil je met meer gemak met elkaar resultaten halen?

Sportteams en musici oefenen wekelijks, zo niet dagelijks trainen en experimenteren zij, de kracht zit in de herhaling. Het herhalen van de oefening, het experimenteren hoe het ook kan. Alleen en vooral samen om nog beter te worden. Voor het leveren van die topprestatie. Persoonlijk en collectief leren, met vallen en opstaan. Ze bespreken de beste manier van samenspel en ze maken er afspraken over, over ieders aandeel, rol en positie. Om samen te werken aan dat gemeenschappelijke doel, aan de collectieve resultaten. Wat werkt zijn teams die de tijd maken om samen veel te oefenen en te experimenteren. Om te ontdekken wat wel en niet werkt. Teams die de tijd nemen om elkaar echt te leren kennen, om elkaar te vertrouwen en daardoor het constructieve, gepassioneerde debat te voeren. Waar over de wijsheid van de meerderheid en de minderheid wordt gediscussieerd, in volle glorie. Voor de kwaliteit van de besluitvorming.  Een team waar helderheid is over visie en vergaderen, wat in de agenda’s staat vertegenwoordigt immers wat het team belangrijk vindt. Een team waar men elkaar aanspreekt op gedrag, niet alleen op inhoud, maar vooral op gedrag en dat kan omdat er afspraken gemaakt zijn. Als een team echt open gesprekken met elkaar wilt voeren dan moet het bereid zijn alle antwoorden te ontvangen.

Kan jouw team ook tijd nemen voor oefening en experimenteren, gewoon om dat het al goed loopt en het nog beter kan, is er in je team sprake van schijnbare harmonie, zijn er informele leiders die veel bepalen, spreken collega’s over en niet met elkaar, spreekt men zich niet uit of worden er net iets teveel cynische grappen gemaakt?

​​

Graag denken en doen we met je mee.

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Er zijn van die momenten dat je stil wilt staan bij de manier waarop je je functie uitoefent, dat je wilt sparren en tot nieuwe inzichten wilt komen. Er de tijd voor nemen om met een coach je gedrag en vaardigheden onder de loep te nemen. In 1 op 1 sessies uitgedaagd worden om nieuwe gewoonten te ontwikkelen.

Vragen die ons vaak gesteld worden zijn o.a:

  • “Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn perfectionisme beter voor me laat werken?”

  • “Hoe organiseer ik mijn werk en het werk van mijn team zodat we meer planmatig kunnen werken?”

  • “Hoe laat ik mezelf en mijn werk meer zien, zonder te gaan pochen?”

  • “Hoe geef ik leiding aan mijn leidinggevende?”

  • “Hoe stel en bewaak ik mijn grenzen?”

Zomaar een greep uit de vragen die aan onze coaches gesteld worden. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach ga je in een aantal sessies aan de slag met je coachvragen. Bij de start word je uitgedaagd deze vragen zo concreet mogelijk te formuleren. Ervaring leert; hoe concreter de coachvragen des te concreter de resultaten.
Steeds weer word je geïnspireerd en gestimuleerd om met nieuw gedrag te experimenteren, om te onderzoeken wat goed bij jou past. Moet alles anders, nee zeker niet, door soms op een andere manier naar je gedrag te kijken kan je met kleine stapjes een prachtige ontwikkeling doormaken.

 

Onze coaches zijn gespecialiseerd in diverse thema’s; zo zijn er coaches die veel ervaring hebben met reïntegratie- en burn-outtrajecten, executive coaches voor leiders en ondernemers, provocatieve- en loopbaancoaches, visionaire en praktische coaches. Wat wij met elkaar delen is een resultaatgerichte manier van werken. Ben je op zoek naar een coach en wil je vrijblijvend “op de koffie komen”, neem dan contact met ons op, we luisteren naar je verhaal, naar je vraag en brengen je dan in contact met een van onze coaches.

bottom of page